Prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan häistä tänään 40 vuotta

Avioparin onnen on arvioitu kestäneen alle viisi vuotta, jona aikana syntyivät prinssit William ja Harry. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan häistä tulee kuluneeksi tänään 40 vuotta. Parin häitä luonnehdittiin tuoreeltaan satuavioliitoksi ja vuosisadan häiksi.

32-vuotiaan kruununprinssin ja hänen 20-vuotiaan morsiamensa häitä seurasi television kautta noin 750 miljoonaa ihmistä. Arviolta 600 000 ihmistä kokoontui seuraamaan häätapahtumia Lontoon kaduille.

Avioparin onnen on arvioitu kestäneen alle viisi vuotta, jona aikana syntyivät prinssit William ja Harry. Sen jälkeen liitto muuttui vähitellen hyvin vaikeaksi, kun julki tuli tietoja ja väitteitä uskottomuudesta, kiusallisista vuotaneista puhelinkeskusteluista sekä Dianan bulimiasta ja itsemurhayrityksistä.

Kuninkaallinen pari ilmoitti erostaan vuonna 1992. Avioero tuli voimaan vuonna 1996.

Lady Diana Spencer kuoli vuonna 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa. Prinssi Charlesin nykyinen puoliso on herttuatar Camilla Parker Bowles.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut