Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pää kii -yhtyeen Teemu Bergman on tehnyt rikosilmoituksen Punkstoo-tilin julkaisusta, kertoo asianajaja – "Olemme mielestämme pystyneet yksilöimään henkilön"

Punk-yhtye Pää kiin solisti Teemu Bergman on tehnyt rikosilmoituksen Punkstoo-tilin julkaisusta. Asianajaja Hannu Kaitaluoma sanoo, että rikosilmoitus törkeästä kunnianloukkauksesta on jätetty torstaina Helsingin poliisille.

– Se koskee yhtä julkaisua, mutta en sen tarkemmin voi kommentoida. Olen joutunut liittämään siihen salassa pidettäviä asiakirjoja, niin en tämän tarkemmin pysty puhumaan asiasta, Kaitaluoma sanoo STT:lle.

Rikosilmoituksesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat .

Bergman pahoitteli käytöstään ja kiisti väitteet rikoksista

Aiemmin heinäkuussa Instagram-tili Punkstoo alkoi julkaista anonyymejä kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta punk-piireissä. Bergman julkaisi pian Facebookissa , että bändi on perunut tulevat esiintymisensä. Samalla hän pahoitteli huonoa käytöstään, mutta kiisti häntä kohtaan esitetyt väitteet rikoksista.

Lisäksi Yleisradion Ylex-radiokanavan ohjelma Uuden musiikin rockshow ilmoitti jäävänsä tauolle, sillä ohjelmaan oli viitattu Punkstoo-tiliin liittyvissä keskusteluissa. YleX kertoi Instagram -tilillään, ettei asiaa voida kommentoida tarkemmin "yksilönsuojan takia".

Asianajajan mukaan ensi viikolla on tarkoitus jättää toinen rikosilmoitus

Kaitaluoma sanoo, että nyt tehty rikosilmoitus ei kohdistu yleisesti tiliin, vaan yhteen julkaisuun ja tiettyyn henkilöön.

– Olemme mielestämme pystyneet yksilöimään henkilön.

Kaitaluoman mukaan ensi viikolla on tarkoitus jättää toinen rikosilmoitus, joka koskee toista Punkstoo-tilin julkaisua.

Punkstoo-tili on sittemmin tyhjennetty. Ylläpitäjä on kirjoittanut, että tili täytti tavoitteensa herätettyään keskustelun punk-kulttuurin ongelmista.

– Kiitos rohkeille uhreille, jotka ovat antaneet julkaista kokemuksiaan. Kiitos teille, jotka olette osoittaneet tukenne. Vaikka tämä tili poistuu, keskustelu aiheesta ei saa päättyä, julkaisussa sanotaan.