Uutissuomalainen: Riitely vuokramökeistä on lisääntynyt korona-aikana

Sekä vuokralaisten että mökkien omistajien joukossa on paljon ensikertalaisia. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Lomamökkeihin liittyvät kiistat ovat lisääntyneet korona-aikana, kertoo Uutissuomalainen. Kilpailu- ja kuluttajavirastosta (KKV) kerrotaan Uutissuomalaiselle, että viime vuonna virastoon tuli lähes 300 mökkeihin liittyvää yhteydenottoa, kun aiemmin niitä on ollut vuosittain noin sata.

Tänä vuonna KKV on saanut tähän mennessä noin sata yhteydenottoa, eli määrä näyttää edelleen olevan tavallista suurempi.

Riitojen taustalla voi Uutissuomalaisen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan olla osin mökkivuokrauksen suosion kasvu, sillä kotimaisten asiakkaiden vuokramökkiyöpymiset ovat korona-aikana lisääntyneet ja sekä asiakkaiden että mökkien omistajien joukossa on paljon ensikertalaisia.

Määrää voivat selittää myös korona-ajan aiheuttamat ongelmat. Esimerkiksi koronan vuoksi peruutettujen varausten yhteydessä osapuolten välillä on jutun mukaan ollut epäselvyyttä kustannuksista.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut