Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kriitikoiden haukkuma Luokkakokous 3 sai suomalaiset sankoin joukoin leffakatsomoon

Renny Harlinin Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvalla on ensimmäisen viikonlopun jälkeen koossa 52 432 katsojaa.

Solar Filmsin tuottama elokuva tuli ensi-iltaan keskiviikkona 28.7. Kyseinen viiden päivän katsojamäärä on tiedotteen mukaan korona-ajan paras avaustulos.

Elokuvan kolmen päivän katsojamäärä perjantaista sunnuntaihin 30.7.–1.8. oli 29 746, joten kyseessä on myös paras viikonlopun tulos korona-aikana.

Toiseksi paras viikonlopun avaustulos koronaepidemian ajalta on Maria Sidin ohjaamalla Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvalla, joka sai kolmen päivän avausviikonloppunaan 28 550 katsojaa.

Kriitikot sen sijaan eivät olleet elokuvasta innoissaan. Esimerkiksi Helsingin Sanomien arviossa sitä kutsuttiin "yhden tähden surkeudeksi".

Keskisuomalaisen yhden tähden arviossa kuvailtiin, että "omassa lajityypissään ylittämätön spektaakkeli tarttuu kaksin käsin alapäähuumorin rajattomiin mahdollisuuksiin".

Ilta-Sanomien kommentin mukaan taas "keski-ikäisiä setäressukoita ihannoiva Luokkakokous 3 on kehno elokuva".

Episodin kahden tähden arviossa puolestaan sanotaan, että "farssisarjan kolmososa onnistuu lähes mahdottomassa: se alittaa aikaisempienkin osien hyvin matalalle asettaman riman".

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on jatkoa Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa.

Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan, kuten aiemmatkin Luokkakokous-elokuvat.

Elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa ja sen ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja käsikirjoittaneet Renny Harlin ja Mari Perankoski.

Elokuva on Markus Selinin ja Renny Harlinin ensimmäinen yhteistyö sitten Jäätävä polte -kulttielokuvan.