Puukotus vappuna Helsingin Kaivopuistossa toi 19-vuotiaalle miehelle yli kolme vuotta vankeutta

Iiro-Matti Nieminen / STT

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 19-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeuteen puukotuksesta Helsingin Kaivopuistossa toukokuun alussa.

Tapahtumat ajoittuvat vapunpäivän jälkeiseen yöhön eli toukokuun 2. päivän puolelle. 19-vuotias mies oli viettämässä vappua Kaivopuistossa, kun hänelle tuli riitaa entuudestaan tuntemattoman miehen ja tämän seurueen kanssa, tuomiossa kerrotaan.

Puukotusta edeltäneitä tapahtumia ei saatu yksityiskohtaisesti selville. Oikeuden mukaan 19-vuotiaan kertomuksesta oli kuitenkin pääteltävissä, että hän oli itse aloittanut riitatilanteen mentyään kyselemään kadonnutta kaljakassiaan uhrin seurueelta.

Tilanne kärjistyi siihen, että 19-vuotias löi samanikäistä uhria puukolla selkään vaurioittaen muun muassa uhrin toista munuaista.

Puukottaja lähti karkuun, mutta viisi muuta nuorukaista tavoittivat hänet ja pahoinpitelivät häntä nyrkiniskuin, potkimalla ja pullolla päähän lyömällä, tuomiossa kerrotaan.

Puukottaja jätettiin verisenä maahan. Hän pakeni Kotkaan, mistä poliisi otti hänet kiinni 4. toukokuuta.

Oikeus piti puukotusta tapon yrityksenä

Mies myönsi lyöneensä uhria puukolla, mutta kiisti tapon yrityksen. Hän katsoi syyllistyneensä hätävarjeluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn.

Käräjäoikeus päätyi arviossaan syyttäjän kannalle. Oikeus tuomitsi Jesper Emil Nevesin, 19, tapon yrityksestä kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Puukottajaa lyöneet ja potkineet nuoret miehet, joista yksi oli alaikäinen, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä. Heistä neljä sai ehdollista vankeutta. Voimakkainta väkivaltaa tehneellä pahoinpitelijällä oli aiempia ehdollisia tuomioita, joten oikeus tuomitsi hänet yhteiseen kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

---

Juttua korjattu klo 18.34: Poliisi otti puukottajan kiinni 4. toukokuuta, ei seuraavana iltana.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut