Viitasaarella julmaan murhaan syyllistynyt mies syyntakeeton, jätettiin tuomitsematta rangaistukseen

Viitasaarella murhasta syytetty mies oli teon tehdessään syyntakeeton ja jätettiin siksi tuomitsematta rangaistukseen. Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan 20-vuotias mies syyllistyi syyntakeettomana murhaan, hautarauhan rikkomiseen, törkeään eläinsuojelurikokseen ja törkeään varkauteen.

Henkirikoksen uhri oli noin 50-vuotias nainen. Mies tappoi naisen helmikuussa lyömällä tätä puukolla kymmeniä kertoja kasvoihin ja eri puolille vartaloa. Kun nainen oli kuollut, mies ainakin sahaa käyttäen irrotti uhrin oikean käden ranteen yläpuolelta. Lisäksi mies tappoi uhrin koiran.

Tuomion mukaan henkirikos on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja on kokonaisuutena törkeä. Teko oli kidutuksenluonteinen.

Poliisi on kertonut, että mies ja uhri eivät olleet sukua toisilleen.

STT ei julkaise syyntakeettomana tuomitun nimeä. Mies tuomittiin erilaisiin korvauksiin, muun muassa maksamaan omaisille kärsimyksestä. Mies on määrätty tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon.

Keski-Suomen käräjäoikeus antoi tuomion 20. heinäkuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut