Australian koronaluvut jatkavat nousuaan – liki 60 prosenttia Australian 25 miljoonasta asukkaasta on jo koronasulun piirissä

Aiemmin tällä viikolla Sydneyyn komennettiin lisää sotilaita valvomaan suurkaupungin tiukkojen koronarajoitusten noudattamista. Sotilas ja poliisi kuvattiin jakamassa suojavarusteita Fairfieldin lähiössä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronatartuntojen määrän kasvu Australian suurimassa kaupungissa Sydneyssä ei ota laantuakseen, kun herkästi tarttuva delta-variantti leviää kaupungissa. Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministerin Gladys Berejiklianin mukaan alueella rekisteröitiin perjantaina 291 uutta tartuntaa.

Berejiklian varoitti samalla, että helpotusta ei ole luvassa lähipäivinä, vaan tartuntamäärät tulevat pysymään korkealla tasolla vaikka kaupunki on jo kuudetta viikkoa laajassa koronasulussa.

Liki 60 prosenttia Australian 25 miljoonasta asukkaasta on jo koronasulun piirissä. Myöhään torstai-iltana sulkukaupunkien joukkoon liittyi Melbourne, kun Victorian osavaltion pääministeri Dan Andrews määräsi kaupunkiin jo kuudennen koronasulun pandemian aikana.

– Sanon aivan suoraan: meillä ei ole riittävästi ihmisiä rokotettuina, joten muuta vaihtoehtoa ei tällä hetkellä ole, Andrews perusteli.

Australian asukkaista vasta liki 20 prosenttia on täysin rokotettuja. Maalla on ollut pulaa rokotteista ja myös rokotevastaisuus on hidastanut tahtia.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut