CNN antoi potkut kolmelle rokottamattomalle työntekijälleen

CNN irtisanoi kolme työntekijäänsä, jotka olivat tulleet työpaikalle rokottamattomina vastoin yhtiön sääntöjä. Kuvituskuva. Saul Loeb
Henri Kaukonen

Henri Kaukonen

The Guardian uutisoi perjantaina, että yhdysvaltalainen mediayhtiö CNN on irtisanonut kolme työntekijäänsä, jotka ovat tulleet rokottamattomina töihin. Yrityksellä on käytössään sääntö, jonka mukaan koronarokote on pakollinen henkilöillä, jotka työskentelevät yrityksen toimistotiloissa tai ovat muilla tavoin tekemisissä yhtiön muiden työntekijöiden kanssa.

CNN lähetti torstaina työntekijöilleen tiedotteen, missä toimitusjohtaja Jeff Zucker painotti, että yhtiöllä on asian suhteen nollatoleranssi. Tiedotteesta kertoi Associated Press sen jälkeen, kun CNN:n toimittaja Oliver Darcy oli tviitannut aiheesta.

Suurin osa CNN:n toimituksista on jo avoinna vapaaehtoisesti lähityöhön palaaville. The Guardinan mukaan Zucker kertoi tiedotteessa, että yli kolmannes uutistoimittajista on jo palannut toimituksiin. Aiemmin yhtiö suunnitteli, että lähityöhön palattaisiin täysimääräisesti syyskuun alkupuolella, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi paluu lykkääntyy ainakin lokakuun puoliväliin saakka.

The Guardianissa kerrotaan, että Piilaakson teknologiayhtiöt, kuten Google, Facebook ja Uber ovat myös äskettäin kertoneet pakollisista rokotuksista toimistoihin palaaville työntekijöilleen.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut