Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttelijä Aarre Karén on kuollut 88-vuotiaana

Näyttelijä Aarre Karén on kuollut 88-vuotiaana, kertoo Kansallisteatteri. Tiedon teatteri on saanut Karénin omaisilta.

Karén oli Kansallisteatterissa kiinnitettynä näyttelijänä vuosina 1987–1999. Hän työskenteli myös muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, teki runsaasti elokuvarooleja sekä esiintyi televisiossa ja radiossa.

Kansallisteatteri kertoo tiedotteessaan , että työtoverit muistavat Karénin sivistyneenä ihmisenä ja todellisena herrasmiehenä.

Valkokankaalla Karénin ura alkoi vuonna 1966 Aarne Tarkaksen sotilasfarssissa Johan nyt on markkinat! Hänellä oli miespääosa vuonna 1971 Maunu Kurkvaaran elokuvassa Kujanjuoksu. Näyttelijä oli mukana myös esimerkiksi Ere Kokkosen ohjaamissa Turhapuro-elokuvissa sekä Aki Kaurismäen elokuvissa.

Karénin viimeinen elokuvarooli oli Johanna Vuoksenmaan elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Televisiossa Karén näytteli muun muassa sarjoissa Hynttyyt yhteen ja Puhtaat valkeat lakanat.

Karén oli syntynyt vuonna 1932 Tokiossa. Perhe asui 1930-luvulla Japanissa Karénin vanhempien työn vuoksi, isä oli lähetyssaarnaaja ja äiti kansakoulun opettaja. Esiintymisharrastus alkoi jo perhepiirissä.

Karénin kuolemasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat .