Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunisiassa aloitettiin koronarokotuskampanja – sunnuntaina yli puoli miljoonaa ihmistä sai rokotuksen

Pohjois-Afrikassa sijaitseva Tunisia lanseerasi sunnuntaina koronarokotuskampanjan yli 40-vuotiaille. Maan terveysministeriö kertoi, että yli puoli miljoonaa ihmistä sai rokotteen yli 300 rokotuskeskuksessa ympäri maata.

Tunisia oli aiemmin saanut yli kuusi miljoonaa rokotusannosta länsimailta sekä toisilta arabimailta vaikean pandemiatilanteen vuoksi. Maan viranomaisten mukaan lokakuun puoliväliin mennessä on rokotettu yhdellä annoksella puolet noin 12 miljoonasta asukkaasta. Tunisiassa leviää parhaillaan koronaviruksen deltavariantti, ja yli 90 prosenttia päivittäisistä tartunnoista on viruksen deltavarianttia.

Sunnuntaina maassa vahvistettiin yli 2 500 uutta virustartuntaa. Pandemian alusta lähtien Tunisiassa on raportoitu lähes 611 000 tartuntaa ja lähes 21 000 virukseen liittyvää kuolemaa.

Poliittinen ja taloudellinen kriisi painaa

Tunisia kärvistelee koronapandemian ohella myös poliittisessa ja taloudellisessa kriisissä. Presidentti Kais Saied erotti parisen viikkoa sitten maan pääministerin eri puolilla maata järjestettyjen hallinnon vastaisten mielenosoitusten jälkeen, ja lisäksi hän esti parlamentin toiminnan.

Viime vuosikymmenen alussa alkanut arabikevät lähti liikkeelle Tunisiasta, jossa turhautunut tunisialainen hedelmäkauppias Mohamed Bouazizi sytytti itsensä tuleen piskuisessa Sidi Bouzidin kaupungissa Tunisiassa. Syynä oli mielivaltaisesti käyttäytynyt poliisi, joka oli vienyt häneltä myyntitavarat.