Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediakonserni Ilkka-Yhtymän liikevoitto lähes puolittui huhti-kesäkuussa vuoden takaisesta

Mediakonserni Ilkka-Yhtymän oikaistu oman toiminnan liikevoitto lähes puolittui huhti-kesäkuussa vuoden takaisesta. Liikevoitto laski 125 000 euroon, kun se vuotta aiemmin oli 247 000 euroa.

Liikevaihto kuitenkin koheni hieman ja nousi 12,3 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 11,3 miljoonaa euroa.

– Toisen vuosineljänneksen aikana liikevaihdon kehitys oli positiivista erityisesti ilmoitustuottojen ja painopalveluiden osalta. Näiden toimintojen kehitykseen vaikutti myös kesäkuussa pidetyt kuntavaalit. Toisen vuosineljänneksen liikevaihdon kehityksen arvioinnissa on huomioitava myös se, että viime vuoden vastaava ajankohta sisältää äkillisen ja voimakkaan koronapandemian toimintaa heikentävän vaikutuksen, sanoo toimitusjohtaja Olli Pirhonen tiedotteessa.

Yhtiö pitää kesäkuussa päivittämänsä koko vuotta koskevat näkymät ennallaan, mutta huomauttaa, että koronan takia näkymiin liittyy edelleen paljon epävarmuutta. Konsernin liikevaihdon arvioidaan nousevan ja oikaistun oman toiminnan liikevoiton laskevan viime vuodesta.

Ilkka-Yhtymän vuoden 2020 liikevaihto oli 45,8 miljoonaa euroa ja oikaistu oman toiminnan liikevoitto oli 1,8 miljoonaa euroa.