Senaatti hyväksyi Bidenin hallinnon suuren infrastruktuuripaketin Yhdysvalloissa

Kyseessä oli senaatin toinen äänestys, ensimmäinen oli jo lauantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa senaatti on hyväksynyt presidentti Joe Bidenin hallinnon esittämän suuren infrastruktuuripaketin. Kyseessä oli senaatin toinen äänestys, ensimmäinen oli jo lauantaina.

Edustajainhuoneen on vielä hyväksyttävä paketti, jotta se tulisi voimaan. Edustajainhuoneen hyväksyntä ei ole varmaa, sillä muun muassa osa demokraateista on sitä mieltä, että pakettia on karsittu aivan liikaa.

Paketin suuruus on noin tuhat miljardia dollaria (noin 850 miljardia euroa).

Pitkään neuvoteltu paketti toisi liittovaltion rahaa korjaamiseen ja rakentamiseen noin 550 miljardia dollaria (464 miljardia euroa) viiden vuoden aikana.

Presidentti Bidenin hallinnon alun perin esittämä paketti oli huomattavasti kunnianhimoisempi, koska siinä esitettiin jopa 2,6 biljoonan dollarin (2,2 biljoonan euron) laajuista panostusta. Pitkään jatkuneissa puolueiden yhteisissä neuvotteluissa paketti kuitenkin supistui noin neljännekseen alkuperäisestä.

Demokraateilla on enemmistö edustajainhuoneessa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut