Itämerennorpan saalismäärät vähenivät, harmaahylkeen nousivat

Hallin eli harmaahylkeen saalismäärät nousivat. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Hallin eli harmaahylkeen saalismäärät nousivat, mutta itämerennorpan saalis sen sijaan laski heinäkuun lopussa päättyneen metsästysvuoden aikana. Halleja saatiin saaliiksi 79 prosenttia enemmän ja itämerennorppia 12 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, kertoi Suomen riistakeskus tiedotteessa.

Hallin saalis oli pyynnissä yhteensä 413 yksilöä, joista 130 saatiin saaliiksi Perämeren–Merenkurkun, 119 Lounais-Suomen ja 164 Suomenlahden kannanhoitoalueelta.

Itämerennorppia saatiin Suomen riistakeskuksen myöntämillä pyyntiluvilla saaliiksi yhteensä 273 yksilöä. Pyyntilupia myönnettiin itämerennorpalle vain Perämeren–Merenkurkun kannanhoitoalueelle. Molemmat lajit ovat rauhoitettuja tammikuun 1. päivästä huhtikuun 15. päivään.

Itämerennorpan metsästykseen ei jatkossa enää vaadita pyyntilupaa, vaan norppia voi metsästysaikana saalistaa maa- ja metsätalousministeriön asettaman alueellisen kiintiön puitteissa.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut