Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Syyttäjä: Nokian parkkipaikkasurman uhria ammuttiin lähietäisyydeltä kahdesti päähän – tapahtumien taustalla kokemus metelöinnistä

Nokialla jouluyönä tapahtuneen henkirikoksen uhri surmattiin kahdella lähietäisyydeltä päähän ammutulla laukauksella, kerrotaan syyttäjän laatimassa haastehakemuksessa.

Tapausta käsiteltiin tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Erikoissyyttäjä Kaisa Ahva vaatii 31-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeutta murhasta.

Poliisin mukaan uhri ammuttiin kuoliaaksi kerrostalon parkkipaikalla osoitteessa Petäjäpolku 11–15. Tekoaika oli joulupäivän puolella hieman puolenyön jälkeen.

Syytetty ja uhri ovat vuonna 1990 syntyneitä nokialaisia miehiä.

Syyttäjän mukaan tekoväline oli 6.35 kaliiperin pistooli. Ensimmäinen laukaus osui uhria päähän, ja uhrin kaaduttua maahan syytetty ampui tätä toistamiseen lähietäisyydeltä päähän, haastehakemuksessa kerrotaan.

Ampumavammat aiheuttivat uhrin kuoleman.

Syytetty on esitutkinnassa tunnustanut ampuneensa uhrin ja aiheuttaneensa tämän kuoleman, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan tappo tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja rikos oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Näin ollen kyse oli syyttäjän mukaan murhasta.

Vastauksessaan oikeudelle syytetty myöntää syyllistyneensä tappoon, mutta kiistää murhan.

Mies sai syytteen myös ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan mies piti luvatta hallussaan 6.35 kaliiperin pistoolia. Syytetty myöntää ampuma-aserikoksen.

Syytetyn mukaan tarkoituksena oli saada metelöinti loppumaan

Aamulehden mukaan syyttäjä kertoi oikeudenkäynnissä, ettei ampumiseen ole ilmennyt muuta motiivia kuin se, että syytetty on pitänyt uhria syyllisenä metelöintiin.

Syytetty kertoo kirjallisessa vastauksessaan, että hänen alkuperäisenä tarkoituksenaan oli pelotella uhria ja saada tämä lopettamaan häiritsevä metelöinti. Miehen mukaan tarkoituksena oli juosta uhri kiinni, näyttää asetta ja uhkailla.

Tilanne kuitenkin kärjistyi laukauksiin. Syytetyn mukaan uhri olisi tehnyt äkkiliikkeen häntä kohti, mikä miehen kertoman mukaan sai hänet ampumaan.

Käräjäoikeus määräsi syytetyn mielentilatutkimukseen tammikuussa. Sen perusteella oikeus katsoi miehen olleen syyntakeinen. Mies siis ymmärsi tekonsa, ja hänet voidaan tuomita rangaistukseen normaalisti.

Käräjäoikeuden tuomio annetaan ensi viikon perjantaina.