EU: Britannian vienti Euroopan unioniin on romahtanut

Britannian vienti Euroopan unioniin on romahtanut sen jälkeen, kun Britannian ero EU:sta toteutui viime vuoden lopussa. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian vienti Euroopan unioniin on romahtanut sen jälkeen, kun Britannian ero EU:sta toteutui viime vuoden lopussa. EU:n tilastoviraston Eurostatin mukaan Britannian vienti unioniin supistui tammi–kesäkuussa peräti 18 prosenttia vuoden takaisesta.

Britannia oli alkuvuoden aikana ainoa EU:n kymmenestä suurimmasta kauppakumppanista, jonka vienti unioniin putosi.

EU:n ja Britannian kauppatilastot eroavat kuitenkin jyrkästi toisistaan. Britannian tilastoviraston mukaan vienti on kasvanut verrattuna aikaan ennen Brexitiä. Ero johtuu ainakin osittain tilastointimenetelmistä.

Eurostat kertoo, että EU:n vienti Britanniaan lisääntyi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 5,5 prosenttia. Kesäkuussa vienti kasvoi 22 prosenttia vuoden takaisesta.

Britannia on EU:n kolmanneksi tärkein unionin ulkopuolinen kauppakumppani.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut