Turkin syöksytulvien uhrien määrä kasvoi yli viidenkymmenen

STT–AFP

Turkkia koettelevat luonnonmullistukset toivat mukanaan lisää murhetta lauantaina, kun maan pohjoisosassa Mustanmeren rannikon syöksytulvissa kuolleiden määrä nousi jo 55:een. Maan eteläosassa taas syöksyi maahan maastopaloja sammuttamassa ollut lentokone, ja kahdeksan ihmistä sai surmansa.

Venäjältä lainassa olleessa Be-200 -koneessa oli viisi venäläistä ja kolme turkkilaista, kun se syöksyi maahan. Kone oli lähtenyt matkaan Adanasta pudottamaan vettä Kahramanmaran maakunnan maastopaloihin Etelä-Turkissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin lähetti surunvalittelut kollegalleen Recep Tayyip Erdoganille todeten menetyksen tuskan yhdistävän maita. Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu puolestaan vakuutti, ettei venäläisten sankarillista uhrausta tulla unohtamaan.

Vesi vei autot mukanaan

Syöksytulvien vesimassat runtelivat etenkin Kastamoun maakuntaa, missä valtaosa uhreista menetti henkensä. Myös naapurimaakunta Sinopissa oli uhreja.

Kaatosateiden aikaansaamat tulvat muun muassa romahduttivat rakennuksia ja siltoja, tukkivat katuja vesimassojen mukanaan viemillä autoilla ja katkoivat voimalinjoja.

Asiantuntijat ovat varoittaneet, että ilmastonmuutos aiheuttaa jatkossa enemmän voimakkaampia sääilmiöitä varsinkin Välimeren alueella, josta on tulossa yksi ilmastonmuutoksen suurista riskialueista.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut