Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä olisi iloinen uutinen rattijuopoille" – Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys vetoaa tiukasti kansanedustajiin poliisin rahoituksen riittävyydestä

Poliisin 35–40 miljoonaa euroa alijäämäinen budjetti romuttaa poliisin liikenteen valvonnan lopullisesti. Tätä mieltä on Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys keskiviikkoisessa kannanotossaan.

Perinneyhdistyksen mukaan julkisuuteen tuotu tieto poliisin budjettivajeesta on isku Suomen sisäiselle turvallisuudelle, mutta samalla määrärahojen riittämättömyys tulee vaikuttamaan merkittävästi jo nyt liian vähäiseen poliisin liikennevalvontaan.

– Nykyisen liikennepoliisin resursseja tultaisiin käyttämään yhä enemmän paikkaamaan normaalia hälytyspartiotoimintaa. Tilanteessa normaalien hälytyspartioiden liikenteen valvontaan käytettävä työaika vähenisi merkittävästi ja liikennepoliisiyksiköiden liikenteen valvontaan käytettävä työaika vähenisi vielä enemmän, summataan kannanotossa.

Liikkuvan poliisin Perinneyhdistyksessä arvioidaan, että hälytyspartioiden toimintaa jouduttaisiin vähentämään erityisesti ilta- ja yöajoista, jolloin liikenteen valvontaa tarvittaisiin tien päällä.

– Poliisipartioiden puuttuminen liikenteen valvonnasta olisi iloinen uutinen rattijuopoille ja muille liikenteen sääntöjen rikkojille.

Yhdistys haluaa muistuttaa myös siitä, ettei automaattisella nopeusvalvonnalla paikata ainoatakaan tieltä puuttuvaa liikennettä valvovaa poliisipartiota.

Perinneyhdistyksen mukaan vaikuttaa siltä, ettei nykyinen sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ole omien joukkojensa takana budjettikeskustelussa.

Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys vetoaa eduskuntaan ja siellä istuviin kansanedustajiin, joiden tulee sen mielestä nyt kantaa vastuu poliisin rahoituksen riittävyydestä ja samalla liikenteen valvonnan laadun ja määrän säilymisestä.