Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat 8,3 prosenttia viime vuodesta

Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat sitä enemmän, mitä suuremmassa kunnassa talot sijaitsivat. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Tuomas Savonen / STT

Vanhojen omakotitalojen hinnat olivat Suomessa huhti–kesäkuussa 8,3 prosenttia korkeampia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, kertoo Tilastokeskus. Tammi–maaliskuuhun verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat 3,1 prosenttia.

Hinnat nousivat sitä enemmän, mitä suuremmassa kunnassa talot sijaitsivat. Yli 100 000 asukkaan kunnissa hinnat nousivat 13,3 prosenttia edellisvuodesta. Alle 20 000 asukkaan kunnissa nousua sen sijaan kertyi vain 6,6 prosenttia.

Vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli huhti–kesäkuussa 1 767 euroa. Korkein neliöhinta oli pääkaupunkiseudulla, jossa neliöhinta oli 3 728 euroa. Yli 100 000 asukkaan kunnissa neliöhinta oli 2 641 euroa ja alle 20 000 asukkaan kunnissa 1 352 euroa.

Vanhojen omakotitalojen kauppoja tehtiin huhti–kesäkuussa noin 5 070, joka on noin 36 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Pientalotonttien kauppoja tehtiin huhti–kesäkuussa noin 1 590, joka on 76 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Pientalotonttien hinnat nousivat koko maassa 15,2 prosenttia viime vuoden huhti–kesäkuusta.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut