Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisten Purra vastustaa ajatusta pakolaiskiintiön nostamisesta, kokoomuksen Orpo haluaa nähdä miten tilanne kehittyy Afganistanissa

Sisäministeriö ehdottaa budjettineuvotteluissa Suomen pakolaiskiintiön nostamista kahteentuhanteen muun muassa Afganistanin tilanteen takia. Asiasta kertoi sisäministeri Maria Ohisalo Ylellä .

Kiintiö on nyt 1 050 henkeä.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mielestä nykyinen pakolaiskiintiö on kohtuullisen hyvä.

– Ensin toimitaan sen puitteissa, mutta katsotaan nyt, miten tämä vakava tilanne tästä kehittyy.

Orpokin on sitä mieltä, että kiintiöpakolaisjärjestelmä on oikea työväline, jolloin apu saadaan parhaiten juuri niille apua tarvitseville.

Hänen mielestään ei ole kuitenkaan oikea tapa lähestyä akuuttia kriisiä käymällä huutokauppaa määrästä.

Orpo kommentoi Ohisalon ehdotusta kokoomuksen puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa Seinäjoella. Hän ei ollut perehtynyt sisäministerin ehdotukseen vielä tarkemmin ja kertoi palaavansa kokonaisuuteen myöhemmin.

– Näissä kannanotoissa ei pidä hätäillä, eikä turhaan kannata profiloitua.

Toinen oppositiojohtaja, perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Riikka Purra vastustaa pakolaiskiintiön nostoehdotusta.

Purra sanoo Twitterissä , että humanitaarinen maahanmuutto ei ole kestävä ratkaisu kohdemaan eikä lähtömaan kannalta. Hänen mielestään muutaman sadan ihmisen pyörittely pakolaiskiintiössä ja siitä saatu tunne, että tekee jotain, on tekopyhää.

Purran mukaan afganistanilaisille annettava apu pitää viedä lähialueille.