Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies uhkasi räjäyttää pommin kongressitalon lähellä Washingtonissa mutta antautui lopulta poliisille

Yhdysvalloissa kongressitalon lähellä Washingtonissa pommiuhkauksen tehnyt mies on antautunut poliisille. Lava-autossa ollut mies uhkasi räjäyttää pommin, minkä vuoksi Capitolin poliisi sekä liittovaltion poliisi FBI lähettivät paikalle neuvottelijat ottamaan epäiltyä kiinni.

Capitolin poliisi kertoi aiemmin kongressitalon läheisyydessä olevasta epäilyttävästä autosta, joka tutkitaan mahdollisten räjähteiden varalta. Poliisi kehotti ihmisiä poistumaan alueelta.

Tunteja jatkuneen tilanteen jälkeen mies nousi ajoneuvosta ja antautui, ja hänet otettiin kiinni ilman yhteenottoja, poliisi kertoo.

Epäilty mies oli tehnyt suoraa lähetystä sosiaaliseen mediaan autostaan, hyökännyt puheissaan presidentti Joe Bidenin ja demokraattipuolueen kimppuun, varoittanut vallankumouksesta sekä kritisoinut maan hallitusta ja sen politiikkaa Afganistanissa.

Sekä senaatti että edustajainhuone ovat tällä hetkellä tauolla, mutta henkilökunta työskentelee Capitolin kongressirakennuksissa. Kongressin kirjastorakennus sekä senaatin toimistorakennukset evakuoitiin uhkauksen takia.

Jännitteet Capitol-kukkulalla ovat jatkuneet siitä asti, kun Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät loppiaisena kongressirakennukseen. Edustajainhuone ja senaatti olivat tuolloin kokoontuneet vahvistamaan nykyisen presidentin Joe Bidenin vaalivoittoa. Viisi ihmistä kuoli mellakoinnin seurauksena.

Huhtikuussa mies törmäsi henkilöautolla liikenne-esteeseen Capitolilla ja tappoi yhden poliisin, minkä jälkeen hänet ammuttiin kuoliaaksi.