Merkel asettui vahvasti seuraajakandidaatti Laschetin tueksi

Saksan väistyvä liittokansleri Angela Merkel ja hänen seuraajakseen pyrkivä Armin Laschet esiintyivät puolueensa CDU:n vaalitilaisuudessa Berliinissä. DPA / LEHTIKUVA / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ilmaissut tukensa seuraajakandidaatti Armin Laschetille. Väistyvä liittokansleri on aiemmin pidättäytynyt kommentoimasta, ketä mieluiten toivoo seuraajakseen.

Merkel kehui lauantaina tärkeässä vaalitilaisuudessa Laschetin asettaneen kaiken keskipisteeksi yksilön arvon ja sanoi uskovansa tämän palvelevan saksalaisia samassa hengessä myös liittokanslerina.

Laschet on kristillisdemokraattien eli Merkelin oman puolueen CDU:n puheenjohtaja ja kansleriehdokas. Häntä arvostellaan kuitenkin oman puolueen sisälläkin.

Kilpa puheenjohtajan paikasta oli kova. Sittemmin Laschetin maine sai pahan kolhun, kun hänet nähtiin naureskelemassa taustalla liittopresidentin pitäessä muistopuhetta Saksan tulva-alueella heinäkuussa.

Tuoreimmissa kyselyissä CDU:n etumatka sosiaalidemokraatteihin on kutistunut kahteen prosenttiyksikköön.

Saksassa järjestetään liittopäivävaalit syyskuussa.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut