Suomi saanut lähes puolet Afganistanista evakuoitavista turvaan: "Jatkamme työtä väsymättä", ulkoministeri Haavisto sanoo

Afganistanissa evakuoidaan ihmisiä pois Taleban-halllinon vallasta. Leading Hand Ben Shread / Lehtikuva

STT , Rai Suihkonen

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Suomi on saanut evakuoitua Afganistanista yhteensä noin 110 ihmistä. Turvallisuustilanne Kabulin lentokentän ympäristössä heikkenee päivä päivältä.

- Voin vakuuttaa, että jatkamme evakuointityötä väsymättä. Ulkoministeriön virkamiesjoukon toimintakyky Kabulissa moninkertaistui eilen sen saatua avuksi Puolustusvoimien suojausjoukon, Haavisto totesi tiedotustilaisuudessa.

Haaviston mukaan tänään on evakuoitu yli 50 ihmisen ryhmä, ja tätä ennen evakuoituja oli noin 60. Yhteensä evakuoitavia on noin 240, joten evakuoiduista on saatu turvaan lähes puolet, Haavisto sanoi.

Tiedotustilaisuudessa olivat mukana myös Pääesikunnan valmiuspäällikkö, prikaatikenraali Kari Nisula ja Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähkönen.

Puolustusvoimat on valinnut Afganistanin pääkaupunki Kabuliin lähetetyn henkilöstön asiantuntemus edellä, luonnehti valmiuspäällikkö, prikaatikenraali Kari Nisula.

Nisulan mukaan vaativissa tehtävissä käytetään tarvittaessa myös Puolustusvoimien erikoisjoukkojen henkilöstöä. Hän kuitenkin lisäsi ulkoministeriön kanssa yhdessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että kyse on laajemmasta kokonaisuudesta.

Nisulan mukaan suojausjoukkoon ja sen tukemiseen tarvittaviin osiin käytetään Puolustusvoimien henkilökuntaa Maavoimista, Ilmavoimista, Puolustusvoimien logistiikan ja johtamisjärjestelmän henkilöstöä sekä suomalaista henkilöstöä koti- ja ulkomaisista esikunnista.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut