Suomessa 371 uutta koronatartuntaa, päivittäiset tartuntamäärät ovat laskussa

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu tähän mennessä noin 122400 koronatartuntaa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Anniina Korpela / STT

Suomessa on raportoitu 371 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 563 tartuntaa, mikä on 210 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Päivittäisten tartuntamäärien valossa vaikuttaa siltä, että neljännen korona-aallon huippu saavutettiin noin puolitoista viikkoa sitten. Ennätysmäärä tartuntoja raportoitiin 12. elokuuta. Päivittäinen luku oli tuolloin 1 024 tartuntaa. Sen jälkeen THL:n päivittäin raportoimat tartuntamäärät ovat olleet laskussa.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 122 417.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 173, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 167.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 299, ja Lapin sairaanhoitopiirissä, jossa se on 196. Ilmaantuvuus on korkeaa myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (178), Kainuun sairaanhoitopiirissä (171) ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (150).

Matalinta ilmaantuvuus on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (45). Luvut ovat pyöristettyjä.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 101 ihmistä, joista tehohoidossa 23. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaisesta kahdella. Tehohoidossa on kuusi ihmistä vähemmän kuin perjantaina.

Täysrokotettuja 46 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on THL:n mukaan saanut noin 3,92 miljoonaa eli 70,6 prosenttia Suomen väestöstä. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä 2 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 46,2 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,57 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa runsaalla 9 000:lla.

Prosenttiluvuissa otetaan huomioon koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.

Rajoitukset kiristyvät Keski-Pohjanmaalla

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella, kertoo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Rajoitukset tulevat voimaan keskiviikkona ja jatkuvat 14. syyskuuta asti.

Avin päätöksen mukaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää ilman rajoituksia, jos osallistujamäärä on enintään 10 ihmistä sisätiloissa ja enintään 50 ihmistä rajatuissa ulkotiloissa.

Suurempia tilaisuuksia voidaan järjestää, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti.

Reisjärvi ei kuulu rajoitusten piiriin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue palasi kiihtymisvaiheeseen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt jälleen kokonaisuudessaan kiihtymisvaiheeseen, tiedottaa alueen sairaanhoitopiiri.

Kiihtymisvaiheeseen on siirtynyt myös aiemmin leviämisvaiheessa ollut Jyväskylän kaupunki, jonka tartuntamäärät ovat nyt laskeneet.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan vapaita rokoteaikoja on saatavilla alueella runsaasti. Lisäksi koronatestiin hakeutuminen on jälleen helpottunut aiemmin ruuhkautuneessa Jyväskylässä.

Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Pohjanmaa on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen, kertoo Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä.

Ryhmä toteaa, että koronatilanne on heikentynyt nopeasti. Elokuun aikana koronan ilmaantuvuus on kolminkertaistunut alueella, ja maanantaina luku on 122 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Tartuntoja on puolestaan todettu viimeisen viikon aikana 124. Tilanne on viisinkertaistunut verrattuna kuukauden takaiseen, ryhmä kertoo tiedotteessa. Painopiste sairastuneissa on rokottamattomissa tai vain yhden rokotteen saaneissa lapsissa ja nuorissa.

Asiasta kertoi aiemmin Ilkka-Pohjalainen .

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut