Mitä "long covidista" tiedetään? Tiedotustilaisuudessa vastataan kysymyksiin, paikalla myös Krista Kiuru – suora lähetys käynnissä

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on paikalla tiedotustilaisuudessa. Arkistokuva. Taru Hokkanen/Arkisto

 STT , Niklas Pelkonen

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) asettama asiantuntijaryhmä alkaa analysoida ja yhteensovittaa pitkäkestoisesta koronataudista eli niin sanotusta long covid -taudista kertynyttä kokemusta ja tietoa.

Aihetta taustoitetaan mediatilaisuudessa keskiviikkona 25. päivä elokuuta kello 10.30.

Tilaisuudessa ovat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian professori Risto O. Roine. Etäyhteydellä tilaisuuteen osallistuvat STM:n asiantuntijaryhmään kuuluvat virologian professori Ilkka Julkunen Turun yliopistosta, tutkimusprofessori Markus Perola Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), anatomian professori Seppo Parkkila Tampereen yliopistosta ja ylilääkäri Helena Liira Helsingin yliopistollisesta sairaalasta HUS:sta.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on tänään asettanut asiantuntijaryhmän tutkimaan pitkäkestoista koronatautia. Ryhmän tehtävänä on seurata ja analysoida pitkäkestoisesta koronasta kertyvää tietoa sekä kokemusta.

Pitkäkestoisella koronataudilla tarkoitetaan koronavirusinfektioon liittyvää oireilua, joka voi jatkua kuukausia taudin akuutin vaiheen jälkeen. Arvioiden mukaan vähintään joka kymmenes taudille sairastuneista saa pitkäkestoisia oireita.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut