Etätyösuositus jatkuu syyskuun loppuun kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla, Suomessa todetaan tänään 650 koronatartuntaa – katso lähetys STM:n ja THL:n tiedotustilaisuudesta

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koronatilannekatsauksessa Helsingissä 26. elokuuta 2021. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT , Jaakko Vilmusenaho

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että etätyösuositusta jatketaan syyskuun loppuun asti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Etätyösuosituksen voimassaolon tarpeellisuutta arvioidaan uudelleen syyskuun puolivälissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen kertoi, että Suomessa raportoidaan tänään 650 uutta koronatartuntaa. Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt 72 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen rokoteannoksen on saanut 47 prosenttia.

Salminen totesi myös, ettei pandemiasta päästä eroon, ellei kansainvälisen rokotuskattavuuden epätasaisuutta saada ratkaistua. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan koronatartuntojen määrä on kääntynyt laskuun Suomessa, mutta epidemiatilanne on yhä epävakaa. Karanteeniin on asetettu ennätysmäärä ihmisiä.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja THL pitivät torstaina 26. elokuuta tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tauti- ja rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Valtakunnallisesta etätyösuosituksesta kuultiin katsaus tilaisuudessa.

Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja johtaja Mika Salminen THL:stä sekä osastopäällikkö Jukka Sarkio valtiovarainministeriöstä. Heidän lisäksi kysymyksiin vastaamassa olivat johtaja Pasi Pohjola ja ylilääkäri Kimmo Tarvainen STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Lähetyksen voi katsoa tästä jutusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut