Yhdysvaltalaismedia: Alle 1-vuotias vauva kuoli koronatautiin Louisianassa

Terveydenhuollon työntekijöitä koronatehohoitoyksikössä Lousianassa. Emily Kask

Jaakko Vilmusenaho

Alle vuoden ikäinen vauva on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen Yhdysvalloissa Louisianan osavaltiossa, kertovat yhdysvaltalaiset uutismediat.

Louisianan terveysviranomaiset eivät kertoneet vauvan nimeä, sukupuolta tai tarkkaa ikää. Louisianan edellinen koronavirukseen liittyvä lapsikuolema on puolen vuoden takaa, kertoo New York Post.

– Jokainen covid-19:n liittyvä kuolema Louisianassa on ollut sydäntä raastavaa. Näin nuoren lapsen menettäminen, jota ei vielä voitu rokottaa, on traaginen ja karu muistutus niistä vaikeista olosuhteista, jotka vallitsevat Louisianassa, osavaltion kuvernööri John Bel Edwards sanoo tiedotteessa.

36 prosenttia Louisianassa keskiviikkona raportoiduista koronatartunnoista havaittiin alle 18-vuotiailla henkilöillä. Viime viikolla kaikkiaan 63 lasta oli sairaalahoidossa koronataudin vuoksi.

Ainakin 11 lasta on kuollut koronaan Louisianassa pandemian aikana.

Osavaltion terveyspäällikkö Joseph Kanter vetoaa Lousianan asukkaisiin, että rokottautuminen ja kasvomaskien pitäminen on paras tapa suojautua koronavirusta vastaan.

– Se on niin yksinkertaista, Kanter painottaa.

Louisiana on rokotuskattavuudeltaan Yhdysvaltojen häntäpäässä. Osavaltiossa on kuollut keskiviikkoon mennessä kaikkiaan 12 226 henkilöä. The Advocate-lehden mukaan valtaosa kuolleista olivat rokottamattomia.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut