Kattoja repeytynyt irti, ainakin yksi kuollut – katso kuvasarja hurrikaani Idan aiheuttamista tuhoista Yhdysvalloissa

Osa talon kattopeltiä on lentänyt kadulle New Orleansissa. Lehtikuva /Patrick T. Fallon

STT

Hirmumyrsky Ida saapui eilen Yhdysvaltoihin ja toi mukanaan rankkasateita, kovia tuulia ja tulvia. Paikoin osavaltiossa on annettu tulvavaroitus ja asukkaita kehotetaan etsimään välittömästi turvaa korkeammalla olevilta alueilta.

Ida on kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan heikentynyt kakkoskategorian myrskyksi. Sen tuulten nopeus on yhä yli 49 metriä sekunnissa. Aiemmin sunnuntaina Ida ehti edetä voimakkaana, neloskategorian hurrikaanina.

Lähes miljoona ihmistä ilman sähköä

Koko New Orleansin kaupungista ovat katkenneet sähköt hirmumyrsky Idan edetessä Louisianan osavaltiossa. Asiasta kertovat paikalliset viranomaiset Twitterissä . Sähköt toimivat ainoastaan generaattoreilla.

Poweroutage.us -sivuston mukaan koko osavaltiossa yli 950 000 asiakasta on sähköittä.

Yhdysvaltalaiskanava CNN kirjoittaa, että New Orleansin asukkaita on kehotettu rajoittamaan veden käyttöä, sillä sähkökatko vaikuttaa veden pumppaamiseen viemäreissä.

CNN uutisoi, että paikoin Louisianassa hätänumero ei ole ollut toiminnassa. Katkolle ei kerrottu syytä, mutta Ida on tuonut alueelle rankkasateita ja kovia tuulia.

Ainakin yksi ihminen kuollut

Yhdysvaltalaismediat kertovat, että ainakin yksi ihminen on kuollut Idan seurauksena saatuaan vammoja kaatuneesta puusta.

Idan on varoitettu voivan aiheuttaa voimakkaiden puuskien lisäksi myös hengenvaarallisia rannikolle iskeviä myrskyvuoksia. Useita ihmisiä on evakuoitu myrskyalueilta.

Louisianan osavaltioon on julistettu Idan vuoksi hätätila. 16 vuotta sitten hirmumyrsky Katrina kylvi tuhoa alueella ja lähes 1 800 ihmistä kuoli. Mississippijoen alajuoksulla sijaitseva New Orleansin kaupunki peittyi silloin lähes kokonaan tulvavesiin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Yhdysvaltain Louisianassa sairaalapotilaita jouduttu siirtämään Ida-myrskyn vaurioittamista tiloista muualle – sähköttä yli miljoona ihmistä
    30.8.2021 2:37

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut