Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yön uutiskooste | Kauppakamari: Lähes 75 prosenttia yrityksistä kärsii työvoimapulasta, Britannian pubijätillä vaikeuksia saada olutta maata piinatessa kuljettajapulan

Keskuskauppakamari: Lähes 75 prosenttia yrityksistä kärsii työvoimapulasta

Lähes 75 prosenttia yrityksistä kokee pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta, käy ilmi kauppakamareiden jäsenyrityksille suunnatusta kyselystä.

68 prosenttia yrityksistä arvioi, että pula osaavasta työvoimasta on rajoittanut yritysten kasvua ja liiketoimintaa.

Tilanne on heikentynyt merkittävästi vuoden takaisesta, jolloin noin 50 prosenttia ilmoitti kärsivänsä osaavan työvoiman pulasta.

Elokuun jälkipuoliskolla tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 1 300 kauppakamarien jäsenyritystä useilta eri toimialoilta ympäri Suomen.

Tieteen leikkaukset voivat ajaa pois tutkimustyön parista

Tutkimustyön leikkaukset ja tutkijan työn epävarmuus voivat ajaa erityisesti nuorempia tutkijoita pois tieteen tekemisen parista, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Suurimmaksi ongelmaksi työelämän haasteiden kannalta muodostuu tieteen ja tutkimuksen rahoitus, kertoo tutkimuksesta vastaava Tieteentekijöiden erityisasiantuntija Miia Ijäs-Idrobo.

Nuoremman tutkijan kohdalla katkonaiset apurahat johtavat muun muassa lyhyisiin työskentelyjaksoihin sekä vaikeuteen sitoutua työyhteisöön.

Lisäksi tutkimuksessa kävi ilmi, että työuran epävarmuus vaikuttaa myös muun elämän suunnitelmiin, kuten perheen perustamiseen ja asumiseen.

Uutissuomalainen: Päätoimisten kaupunginhallituksen puheenjohtajien määrä on kasvanut

Suomen 20 suurimmasta kaupungista yhdeksässä on kokoaikainen ja kuukausipalkkaa saava kaupunginhallituksen puheenjohtaja, käy ilmi Uutissuomalaisen selvityksestä. Uutissuomalaisen mukaan määrä on kasvussa: edellisellä valtuustokaudella päätoimisia puheenjohtajia oli kuudessa suuressa kaupungissa.

Yli 100 000 asukkaan kaupungeista vain Vantaalla ja Jyväskylässä ei ole päätoimista kaupunginhallituksen puheenjohtajaa.

Kaikki puheenjohtajat eivät Uutissuomalaisen mukaan ole tarttuneet päätoimiseen tai osa-aikaiseen pestiin, vaikka sellainen olisi ollut tarjolla.

Suomalaisyliopistoista vain Helsingin yliopisto ylsi parinsadan huippuyliopiston joukkoon

Helsingin yliopisto on ainoa suomalainen yliopisto, joka ylsi yliopistoja vertailevan Times Higher Education (THE) -tutkimuksessa 201 parhaan joukkoon. Helsingin yliopisto oli jaetulla sijalla 101.

Parhaaksi noteerattiin jo kuudetta kertaa peräkkäin Britannian Oxfordin yliopisto. Seuraavina tulivat yhdysvaltalaiset California Institute of Technology (Caltech) sekä Harvardin ja Stanfordin yliopistot.

Kymmenen parhaan yliopiston joukossa oli kahdeksan yhdysvaltalaista yliopistoa.

Tutkimuksessa oli mukana tänä vuonna 1 662 yliopistoa 99 maasta ja alueelta.

Britannian pubijätillä on vaikeuksia saada olutta - maata piinaa kuljettajapula

Britanniassa valtava pubiketju JD Wetherspoon on kertonut olutvajeesta pubeissaan. Yhtiön lausunnon mukaan sekä Carling- että Coors-oluita ei ole kaikissa ketjun pubeissa saatavilla toimitusvaikeuksien vuoksi.

Sekä pandemia että Britannian EU-eron seurauksena pidetty pula ammattikuljettajista ovat vaikuttaneet tavarantoimituksiin suuriin ravintoloihin ja päivittäistavarakauppoihin.

Wetherspoon on syyttänyt vajeesta suurimman toimittajansa Heinekenin kuljettajien työtaistelua. Carlingia ja Coorsia valmistavan Molson Coorsin mukaan toimitusvaikeuksien taustalla on koko maata piinaava kuljettajapula. (Lähde: AFP)

Loppuviikkoa vietetään meillä koleissa merkeissä

Sää kylmenee edelleen loppuviikkoa kohti mentäessä. Tämän päivän ja huomisen aikana Suomen yli kulkee myräkkä, joka tuo mukanaan sateita ja tuulta, kertoo Foreca nettisivullaan.

Tänään maan pohjois- ja itäosassa tulee alkuun kuurosateita. Länteen sadetta leviää iltapäivällä ja illalla sekä etelään illan aikana.

Maan etelä- ja keskiosassa puuskat voivat Forecan mukaan olla paikoin kovia.

Päivälämpötila on tänään maan etelä- ja keskiosassa 10–15 ja pohjoisessa 6–11 astetta.

Nader Khalilin finaalipaikka jäi haaveeksi - oman alkueränsä kuudes

Suomalaisuimari Nader Khalili ei onnistunut kauhomaan S14-luokan 100 metrin selkäuinnin finaaliin Tokion paralympialaisissa.

Khalili saavutti alkuerissä maaliviivan ajalla 1.07,04 ja oli oman ryhmänsä kuudes ja viimeinen. Samaisen erän voitti Ukrainan Vasyl Krainyk ajalla 1.01,15.

S14-luokan 100 metrin selkäuinnin Suomen ennätys on Khalilin Helsingissä huhtikuussa uima aika 1:04.15.

Vaasan Uimaseuraa edustava Khalili teki Tokiossa paralympiadebyyttinsä. Uimaliiton mukaan Khalili on ensimmäinen kehitysvammainen suomalaisurheilija paralympialaisissa sitten vuoden 1998 Naganon talviparalympialaisten.

Ruusuvuoren tie katkesi New Yorkissa toiseen kierrokseen - espanjalainen Bautista Agut vei kaikki kolme erää

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori on karsiutunut Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen kaksinpeleistä toisen kierroksen jälkeen. Espanjalaisvastustaja Roberto Bautista Agut vei voiton erin 6–1, 6–3, 6–2. Ottelu kesti noin tunnin ja 40 minuuttia.

Ruusuvuori oli aiemmin tällä viikolla kaatanut avausottelussaan puolalaiskarsija Kamil Majchrzakin ja selvittänyt viime vuoden tavoin tiensä turnauksen toiselle kierrokselle.

Kaksinpelien kariutumisesta huolimatta Ruusuvuoren turnaus ei kuitenkaan ole täysin ohi. Suomalainen siirtää seuraavaksi katseet nelinpeleihin, joissa Ruusuvuori ja saksalainen Dominik Koepfer haastavat avauskierroksellaan Saksan Tim Pützin ja Uuden-Seelannin Michael Venusin.

Cristiano Ronaldo nousi maajoukkuemaalien ennätyskärkeen - takonut Portugalin paidassa 110 maalia

Jalkapalloilija Cristiano Ronaldo on rikkonut kaikkien aikojen maajoukkuemaalien ennätyksen. Ronaldo teki 110:nnen maajoukkuemaalinsa MM-karsintaottelussa Irlantia vastaan Portugalin Farossa.

Illan maali vei Ronaldon ohi iranilaisen Ali Daein ennätyksestä.

36-vuotiaan Ronaldon siirtyminen Juventuksesta Manchester Unitediin vahvistettiin aiemmin tällä viikolla. (Lähde: AFP)