Ilmavoimat ryhtyy "häjyksi" ja järjestää harjoituksen, jossa lentokone suhahtaa ohi matalalla ja taivaalla näkyy soihtuja

Harjoituksessa lennetään 14 Hawk-suihkuharjoituskoneella. Timo Mustalampi
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Ilmavoimat järjestää ensi viikolla (13.9.–17.9.) Häjy 21 -harjoituksen, jossa lennetään Hawk- ja Hornet-lenotkoneilla Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Lennot ajoittuvat maanantaista torstaihin kello 9–20 ja suuntautuvat akselille Tikkakoski–Virrat–Kauhava–Pyhäntä–Kuopio– Pieksämäki. Lennot loppuvat perjantaina kello 14 mennessä.

Harjoituksessa lennetään 14 Hawk-suihkuharjoituskoneella sekä neljällä Hornet -monitoimihävittäjällä. Lento-ohjelmaan sisältyy myös matalalentoja.

Harjoituksessa käytetään Hornetin omasuojaheitteitä eli soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

– Tämän harjoituksen tarkoituksena on toiminta poikkeusoloissa yhdessä ilmatorjunnan kanssa. Yhteistyötä harjoituksessa tekevät Ilmavoimien kaikkien joukko-osastojen lisäksi myös Sotilaslääketieteen keskus, harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Lauri Suominen kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut