Niinistö tapasi Macronin Pariisissa – Huuhkajien matsi jäi kuitenkin näkemättä

Presidentti Emmanuel Macron (vas.) otti tiistaina Pariisissa vastaan suomalaiskollegansa Sauli Niinistön. AFP / LEHTIKUVA

STT

Presidentti Sauli Niinistö teki tiistaina työvierailun Ranskaan ja tapasi presidentti Emmanuel Macronin Pariisissa. Asialistalla oli presidentin kanslian mukaan muun muassa Euroopan geopoliittinen asema ja strateginen kompassi, kahdenväliset suhteet ja ilmastonmuutos.

– Puhuimme koko Euroopan turvallisuuden kannalta keskeisistä aiheista. Sävy oli hyvin avoin, Niinistö sanoi kanslian tiedotteessa .

Aamupäivän tapaamisen jälkeen Niinistö tviittasi kuvan tapaamisestaan virkaveljensä kanssa ja kiitti Macronia ranskaksi mielenkiintoisesta keskustelusta.

Vierailun ohjelmaan ei kuitenkaan kuulunut tiistai-illan jalkapallon MM-karsintaottelua Huuhkajien ja Ranskan maajoukkueen välillä. Urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen tviittaamaan kysymykseen Niinistö vastasi , ettei ole pääsemässä paikan päälle otteluun, joka pelataan Lyonissa.

– Kaj, niin lähellä mutta silti kaukana. En pääse paikan päälle Lyoniin. Eiköhän Huuhkajat hoida matsin viime vuoden malliin, Niinistö kannusti.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut