Toyota investoi akkuteknologiaan – aikoo puolittaa hinnan vuoteen 2030 mennessä

Toyota aikoo investoida sähkö- ja hybridiautojen akkuteknologian kehittämiseen 11,5 miljardia euroa lähivuosina. AFP / LEHTIKUVA

STT

Maailman suurin autonvalmistaja, japanilainen Toyota aikoo investoida sähkö- ja hybridiautojen akkuteknologian kehittämiseen 11,5 miljardia euroa lähivuosina. Tavoite on puolittaa akkujen hinta nykytasosta vuoteen 2030 mennessä.

Yhtiö aikoo myös muuttaa tuotantonsa vuoteen 2035 mennessä hiilineutraaliksi ja tiukentaa siten tavoiteaikatauluaan. Aiemmin tavoitevuodeksi oli asetettu 2050.

Hiilijalanjälkeä pienennetään muun muassa kehittämällä uusia teknologioita autojen maalaukseen, joka on yksi autoteollisuuden eniten energiaa kuluttavista prosesseista. Toyota kehittää muun muassa maaleja korvaavia liimakalvoja.

Japanilla on ollut vaikeuksia vähentää hiilidioksidipäästöjään sen jälkeen kun maa Fukushiman turman jälkeen sulki ydinvoimalansa. Hiilineutraaliustavoite on kuitenkin asetettu vuoteen 2050.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut