Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poptähti Britney Spearsin isä on hakenut vuosia kestäneen holhousvastuun lopettamista

Poptähti Britney Spearsin isä James " Jamie" Spears on jättänyt tiistaina oikeuteen asiakirjat tyttärensä edunvalvonnan päättämiseksi. Esimerkiksi NBC News ja The Guardian kertovat asiasta.

Poptähti on ollut isänsä holhouksen alaisena 13 vuotta. Kesän aikana Britney Spears on kahdessa oikeuden kuulemisessa esittänyt holhousjärjestelyn päättämistä.

James Spears väistyi yksityiselämän, kuten tyttärensä terveysasioiden, holhousvastuusta vuonna 2019. Viimeisimmissä oikeusasiakirjoissa Jamie Spears haki taloudellisesta holhousvastuun lopettamisesta.

Britney Spearsin asianajaja Mathew Rosengart jätti elokuussa kiireellisen anomuksen Jamie Spearsin edunvalvonnan poistamiseksi. Jamie Spears asianajajineen jätti tuolloin oikeuteen vastalauseensa erottamisesta. Vastalauseessa hän kertoi olevansa valmis luopumaan edunvalvojan roolista, kun siihen on laadittu sopiva suunnitelma sekä viimeisin tilinpäätös "on saatu sopivalle mallille".

Kesäkuussa pidetyssä oikeuden istunnossa Britney Spears kertoi puheenvuorossaan hyväksikäytön kokemuksistaan. Kyseessä oli Britney Spearsin ensimmäinen oikeudessa käyty puheenvuoro, joka pidettiin julkisesti. Puheenvuorossa hän syytti isäänsä holhousaseman väärinkäytöstä ja vaati järjestelyn purkamista.

Hän syytti huonosta kohtelusta lisäksi manageritiimiään, lääkäreitään, oikeuden määräämiä asianajajia ja koko perhettään. Britney Spears kertoo, että hänet laitettiin pakkoesiintymään ja ottamaan litiumia. Näiden lisäksi hän kertoi, ettei hänen ole annettu poistaa ehkäisykierukkaa, vaikka hän haluaisi lisää lapsia.

Oikeuden kuuleminen järjestelyn päättämisestä pidetään 29. syyskuuta.