IS: Maskisuositus päivittynee jo ensi viikolla, povaa THL:n ylilääkäri Otto Helve

HL:stä ylilääkäri Otto Helve STM:n ja THL:n pitämässä tilannekatsauksessa koronavirustilanteesta Helsingissä 19. elokuuta 2021. Heikki Saukkomaa
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve kertoi Ilta-Sanomille, että koronamaskien käyttösuosituksia päivitetään ensi viikon aikana.

THL suosittelee tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä koko maassa. Tarkemmat suositukset maskin käytöstä eri tilanteissa riippuvat epidemian vaiheesta ja voivat vaihdella alueittain.

Helve kertoi lehdelle, että maskin käyttösuositusten muuttamista on vaikeuttanut se, että epidemiaa on pyritty rajoittamaan yhtä aikaa monella keinolla.

Suomen hallitus hyväksyi hybridistrategian päivityksen maanantaina. Pääministeri Sanna Marin kertoi, että rajoituksista voidaan luopua jo ennen 80 prosentin rokotuskattavuuden rajaa. Marin arveli, että rokotekattavuus on riittävä runsaan kuukauden kuluttua.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut