Poliisi selvittää keskustan ryhmänjohtajan Juha Pylvään kohupuhetta

Pylväs piti puheensa keskustan kesäkokouksessa Seinäjoella elokuun lopulla. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Poliisi on aloittanut selvityksen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Juha Pylvään kohua nostattaneesta puheesta, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos.

Seinäjoella keskustan kesäkokouksessa elokuun lopulla pitämässään puheessa Pylväs sanoi, että Suomeen tarvitaan omalla työllään toimeentulevia osaajia ulkomailta, mutta "sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita sen sijaan emme tarvitse". Hän pahoitteli myöhemmin sanavalintaansa.

Poliisin mukaan asiasta on kirjattu tutkintapyyntö selvityksenä, jossa on määrä selvittää, ylittyykö asiassa kynnys epäillä rikosta ja käynnistää esitutkinta.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on kommentoinut Pylvään puhetta sanomalla, että ihmisarvoa viiltävät sanavalinnat eivät kuulu keskustan tapaan tehdä politiikkaa.

Pylvästä koskevasta poliisin esiselvityksestä uutisoi aiemmin Demokraatti .

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut