Petteri Orpo työeläkelaitos Kevan hallituksen puheenjohtajaksi

Suomen suurimman työeläkelaitoksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Petteri Orpo. Jussi Nukari
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Kevan valtuutettujen kokous on valinnut eläkelaitokselle uuden hallituksen. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Petteri Orpo ja varapuheenjohtajaksi viestintäjohtaja Diana Bergroth-Lampinen. Kevan valtuutettujen päätös oli yksimielinen.

– Suomalaisen työeläkejärjestelmän kestävyys ja eläketurvasta huolehtiminen ovat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan keskeisiä sitoumuksia. Keva on Suomen suurin työeläkelaitos ja sillä on Suomen suurin sijoitusvarallisuus. Kevalla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli, Orpo kommentoi valintaansa.

Kevan valtuutettujen puheenjohtajaksi valittiin rakennusyrittäjä Eero Reijonen ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Heikki Vestman.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan ja Suomen Pankin eläkeasioista. Kevalla on 1,3 miljoonaa vakuutettua ja n. 2000 työnantaja-asiakasta. Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 63,3 miljardia euroa. Kevan toiminta perustuu lakiin ja sitä valvovat valtiovarainministeriö, Finanssivalvonta ja Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut