Presidentti Biden turhautunut rokottamattomiin – "Kyse ei ole vapaudesta tai henkilökohtaisesta valinnasta"

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin mukaan selvä vähemmistö estää maata selviämästä koronaviruksesta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmaissut turhautumista rokottamattomia ihmisiä kohtaan. Presidentti sanoo, että selvä vähemmistö estää maata selviämästä koronaviruksesta.

– Selkeä vähemmistö yhdysvaltalaisia, joita tukee selkeä vähemmistö luottamushenkilöistä, estää meitä pääsemästä pahimman yli, Biden sanoi paikallista aikaa torstaina.

Koronavirustartunnat ovat olleet Yhdysvalloissa nousussa viime aikoina. Sairaalahoitoa koronatartunnan vuoksi ovat erityisesti tarvinneet rokottamattomat.

– Rokottamattomat täyttävät sairaalamme, valtaavat päivystykset ja tehohoitoyksiköt, eivätkä jätä tilaa niille, joilla on sydänkohtaus, haimatulehdus tai syöpä, Biden sanoi.

Presidentti lisäsi, että Yhdysvalloissa on 80 miljoonaa ihmistä, jotka voisivat saada koronarokotuksen, mutta eivät ole ottaneet sitä.

Yhdysvaltalaislehti New York Timesin koronarokoteseurannan mukaan maassa on täysin rokotettu 62 prosenttia kaikista yli 12-vuotiaista.

Biden määrää yli sadan työntekijän yritykset huolehtimaan työntekijöidensä rokotuksista

Bidenin hallinto määrää yli sadan työntekijän yritykset rokotuttamaan kaikki työntekijänsä tai testaamaan rokottamattomat työntekijät koronaviruksen varalta vähintään kerran viikossa, Valkoinen talo kertoo.

– Kyse ei ole vapaudesta tai henkilökohtaisesta valinnasta. Kyse on itsensä ja ympärillä olevien suojelusta, niiden, joiden kanssa työskentelee, niiden, joista välittää ja joita rakastaa, Biden sanoi.

Biden sanoi, että moni suuri yritys on jo ilmoittanut samankaltaisista toimista. Sellaisia ovat esimerkiksi Fox News -kanava, joka on kritisoinut Bidenin hallintoa.

– Tosiasia on, että suojelemme rokotettuja työntekijöitä rokottamattomilta kollegoilta, Biden sanoi.

Määräys vaikuttaa noin 80 miljoonaan ihmiseen.

Jo aiemmin vastaavia rokotusvaatimuksia on asetettu liittovaltion työntekijöille ja liittovaltiolta korvauksia saavissa sairaaloissa työskenteleville.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut