Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea sanoo tehneensä ohjuskokeita pitkän kantaman risteilyohjuksella

Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoo maan testanneen viikonloppuna uudentyyppistä pitkän kantaman risteilyohjusta. KCNA kuvailee testejä onnistuneiksi.

KCNA:n mukaan testejä tehtiin sekä lauantaina että sunnuntaina ja niitä olivat seuraamassa korkean tason viranomaiset.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö ei ole toistaiseksi kommentoinut ohjuskokeita.

Pohjois-Korea järjesti viime torstaina sotilasparaatin pääkaupunki Pjongjangissa, jossa poikkeuksellisesti ei esitelty ohjuksia. Järeimmät aseet paraatissa olivat traktorien vetämät pienet tykit.

Paraati järjestettiin Korean demokraattisen kansantasavallan perustamisen 73. vuosipäivän kunniaksi.

IAEA syvästi huolissaan ydinlait oksen käynnistämisestä

Pohjois-Korea on ydinasevalta ja se ilmoitti lokakuussa 2006 tehneensä ensimmäisen ydinkokeensa. Se ei ole kuitenkaan tehnyt ydinkokeita tai ohjuskokeita mannertenvälisillä ohjuksilla sitten vuoden 2017. Ylipäätään edellisen ohjuskokeen Pohjois-Korea oli tehnyt maaliskuussa.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö (IAEA) kertoi elokuussa olevansa "syvästi huolissaan" Pohjois-Korean näytettyä käynnistäneen uudelleen plutoniumia tuottavan jälleenkäsittelyreaktorin Yongbyonin ydinvoimalaitoksessa.

Pohjois-Korealle on asetettu lukuisia kansainvälisiä pakotteita sen tekemien ydinkokeiden ja ballististen ohjushankkeiden vuoksi.