Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Lahdelta kova linjaus häiriökäyttäytymiseen – kannattajakatsomo suljetaan toistaiseksi

"FC Lahti tuomitsee jyrkästi kaiken väkivaltaisen käytöksen, rasismin ja syrjinnän kaikissa olomuodoissaan", seurajohdon kannanotossa todetaan.

FC Lahden seurajohdon mitta tuli täyteen lauantain Ilves-vierasottelun jälkeisen välikohtauksen seurauksena. FC Lahti tiedotti tiistaiaamuna, että kannattajakatsomo suljetaan kotiotteluista toistaiseksi.

Maanantaina uutisoitiin, että joidenkin FC Lahden kannattajien epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn vieraspelimatkalla Tampereella lauantaina. Sisä-Suomen poliisi on vahvistanut, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus.

FC Lahti olisi mieluummin antanut porttikiellot vain pahoinpitelystä epäillyille, mutta nimien piilottelu johti kollektiivirangaistukseen – "Emme hyväksy tällaista peittelyä", sanoo seuran puheenjohtaja

Aiemmin tälla kaudella FC Lahti sai 1 000 euron sakot kannattajien epäasiallisesta käyttäytymisestä Honka-vierasottelussa heinäkuussa. Alun perin FC Lahden kannattajien epäiltiin syyllistyneen rasistiseen huuteluun, mutta Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöksen mukaan tämä jäi näyttämättä toteen. Sakot kuitenkin langetettiin, koska kannattajien todettiin huutaneen muuten epäasiallisuuksia ja rikkoneen turvallisuusmääräyksiä. 

Tuoreella kannanotollaan seura ilmoittaa sanoutuvansa irti kaikesta rikollisesta toiminnasta.

– FC Lahti tuomitsee jyrkästi kaiken väkivaltaisen käytöksen, rasismin ja syrjinnän kaikissa olomuodoissaan, sekä kentällä että sen ulkopuolella, seura linjaa puheenjohtaja Mika Halttusen ja toimitusjohtaja Juho-Matti Heikarin allekirjoittamassa tiedotteessa.

– FC Lahti haluaa, että kaikille ihmisille, riippumatta esimerkiksi etnisestä taustasta, ihonväristä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai uskonnosta, tarjotaan täsmälleen samanlaiset mahdollisuudet osallistua yhteiskunnan toimintaan ja muun muassa urheilutapahtumiin turvallisesti.

FC Lahti kohtaa seuraavassa kotiottelussaan ensi lauantaina AC Oulun. Kannattajakatsomo pidetään silloin suljettuna, mutta muut katsomonosat pidetään normaalisti auki.

Monet FC Lahden kannattajista väsyneitä ylilyönteihin – "Erittäin valitettavaa, että pieni porukka leimaa muitakin"

Korjattu 14.9. klo 14.19: kohtaa, jossa kerrottiin FC Lahden saamista sakoista. Sakot tulivat epäasiallisesta käyttäytymisestä.