Koronatestaus kohdistuu jatkossa ensisijaisesti vain tiettyihin ihmisryhmiin – tavoitteena on, että testiin pääsee vuorokaudessa

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru avaa tiistaina Suomen uusinta koronatestaus- ja jäljitysstrategiaa. Emmi Korhonen / Lehtikuva
Tommi Salo

Tommi Salo

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on päivittänyt koronatestaus- ja jäljitysstrategiaansa. Koronatestejä tehdään jatkossa ensisijaisesti rokottamattomille, jotka ovat altistuneet virukselle ja joilla on oireita. Toinen testaamisen kohderyhmä ovat rokottamisen jälkeenkin vakavalle infektiolle alttiit ihmiset.

Uutta linjausta perustellaan muun muassa sillä, että nykyisen testaus- ja jäljityskapasiteetin ylläpito kuormittaa merkittävästi terveydenhuoltoa. Tavoitteena on yhä, että testiin pääsee vuorokaudessa ja että testitulos valmistuu vuorokaudessa.

STM kertoo tiistaina Suomen koronatestaus- ja jäljitysstrategian uusimmista linjauksista. Kansallinen koronavirustestaus- ja jäljitysstrategia täydentää sosiaali- ja terveysministeriön hybridistrategian toimintasuunnitelmaa sekä tukee suunnitelman toimeenpanoa rokotuskattavuuden noustessa.

Tiistain tiedotustilaisuus alkaa kello 13.45. Paikalla ovat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä johtaja Pasi Pohjola ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä. Lisäksi kysymyksiin vastaa etänä koronatestausvalmiuden kansallisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Tiedotustilaisuutta pääsee seuraamaan suorana tästä jutusta.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut