Pikaruoalla on Suomessa pitkä historia – nakkikioskeilla tapeltiin jo 1930-luvulla, olympialaiset toivat maahan Amerikan maut

Nakkikioskit yleistyivät, kun haluttiin palvella iltaisin ja öisin myös ravintoloista palaavia asiakkaita. Kuva on 1970-luvulta. Finna/Helsingin kaupunginmuseo

Pikaruokaa on Suomessa myyty jo toistasataa vuotta. Makkaran myyntiin erikoistuneet kioskit alkoivat yleistyä suurimmissa kaupungeissa 1920- ja 30-luvuilla. Jo sitä ennen makkaraa myytiin kaduilla kärryistä.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 2 kk 5 €/kk Tilaa 24 h 3 €

Digitilauksen sisältö

  • Savonsanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOs ja Android)
  • Iisalmensanomat.fi-, Warkaudenlehti.fi- ja Pieksamaenlehti.fi-verkkopalvelut ja uutissovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi