Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

THL: Suomessa on todettu 522 uutta koronavirustartuntaa – sairaalassa on 97 koronaviruspotilasta

Suomessa on raportoitu 522 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 906 tartuntaa, mikä on 1 667 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Suomessa sairaalahoidossa on 97 koronaviruksen aiheuttamaa tautia sairastavaa ihmistä, joista tehohoidossa on 29.

Sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on laskenut maanantaista kolmella ihmisellä. Tehohoidossa on yksi ihminen enemmän kuin maanantaina.

Viikon aikana Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus. Koko epidemian aikana Suomessa on raportoitu 1 051 koronaan liittyvää kuolemaa.

Suomessa koronarokotteen toisen annoksen on saanut nyt 64,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Toisen rokoteannoksen on tähän mennessä saanut yli 3,16 miljoonaa ihmistä.

Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä lähes 27 000:lla.

Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 82,9 prosenttia, eli ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut noin 4,05 miljoonaa ihmistä. Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 4 000:lla.

Suhteessa väkilukuun koronaa eniten Vaasan sairaanhoitopiirissä

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 126, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 154.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Vaasan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 203 ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 196.

Pienintä ilmaantuvuus on Ahvenanmaalla ja Pohjois-Karjalassa, joissa se on 17. Luvut ovat pyöristettyjä.

Kokoontumisrajoitukset poistetaan Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella

Huomisesta alkaen Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella ei ole voimassa enää lainkaan kokoontumisrajoituksia, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Avi päätti kumota rajoitukset Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti. Koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoitukset eivät ole alueella enää välttämättömiä.

Tähän mennessä sisätiloissa järjestetyissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa läsnä on voinut olla enintään puolet tilan kokonaiskapasiteetin sallimasta henkilömäärästä.

Etelä-Karjalan alueella ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Esimerkiksi käsienpesumahdollisuuden tarjoamiseen liittyvät vaatimukset ovat voimassa vuoden loppuun asti kaikkialla Suomessa.

Korjattu klo 14.13: Korjattu jutussa ollut koko maan ilmaantuvuusluku, se on 126, ei 124.