Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnan saaneista suuri osa rokottamattomia, 65 prosenttia suomalaisista on saanut kaksi rokotusta

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina aamupäivällä tilannekatsauksen, jossa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilannetta Suomessa ja kansainvälisesti. Tilannekatsauksessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä.

Uusien koronavirustapausten määrät Suomessa ovat hiljakseen vähentyneet jo neljättä viikkoa. Viime viikolla uusia koronavirustapauksia todettiin 3 119, mikä oli noin 750 tapausta vähemmän kuin edeltävällä viikolla.

Koronatartunnan Suomessa viimeisen viikon aikana saaneista suuri osa on ollut rokottamattomia, ilmoittavat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana (30.8.–12.9.) tartuntoja on ilmaantunut suhteellisesti eniten rokottamattomien, 20–49-vuotiaiden henkilöiden keskuudessa, noin 345–375 tapausta 100 000 henkilöä kohden.

Rokottamattomien tautitaakka on Suomessa nyt erittäin korkea, sanoi osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä. Kaksi saatua koronarokoteannosta antaa erittäin hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan, täydensi strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä.

Suomessa rokotusten piirissä olevista 64,7 prosenttia on THL:n mukaan nyt saanut toisen koronarokotteen. Ensimmäinen rokotteen saaneita on 82,9 prosenttia.

Erikoissairaanhoidon kuormitus on pysynyt viimeisten viikkojen aikana vakaana. Teho-osastoilla potilasmäärä on kuitenkin viime viikon aikana kasvanut.

Valtaosa sairaalahoitoa tarvitsevista potilaista on rokottamattomia. Kesästä alkaen aiempaa suurempi osa tehohoitoa tarvinneista koronaviruspotilaista on ollut vailla merkittäviä pitkäaikaissairauksia, mutta pääosin rokottamattomia tai vain ensimmäisen rokotusannoksen saaneita. 

Koronapotilaita oli 15. syyskuuta yhteensä 95. Tästä määrästä perusterveydenhuollon osastoilla oli 16, erikoissairaanhoidon osastoilla 50 ja teho-osastoilla 29 potilasta. Tautiin liittyviä kuolemia oli 15. syyskuuta mennessä ilmoitettu 1 051.

Katso tallenne torstain koronainfosta tästä.