Uutissuomalainen: Aluevaaleihin lähdetään kuntavaaleja pienemmillä budjeteilla, SDP:llä suurin vaalikassa

SDP aikoo käyttää aluevaaleissa eniten rahaa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Pääministeripuolue SDP lähtee tammikuun aluevaaleihin puolueista selvästi suurimmalla budjetilla, kertoo Uutissuomalainen puoluesihteereille tekemänsä kyselyn perusteella. Suurin osa puolueista käyttää aluevaaleihin vähemmän rahaa kuin kuntavaaleihin.

SDP on käyttämässä vaaleihin 690 000 euroa. Keskustan budjetti on noin puoli miljoonaa euroa ja kokoomuksen 450 000 euroa.

– Täytyy yrittää jakaa informaatiota ihmisille mahdollisimman paljon, ettei ainakaan sen takia jää osallistumatta, kun ei tiennyt mistä on kyse tai että vaalit on tulossa, SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm perustelee puolueensa budjettia.

Ensimmäistä kertaa järjestettävissä aluevaaleissa valitaan aluevaltuustot 21 hyvinvointialueelle, jotka vuoden 2023 alusta vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä.

Vain vasemmistoliitto aikoo käyttää aluevaaleihin yhtä paljon rahaa kuin kuntavaaleihin, 400 000 euroa. Suurin ero budjeteissa on kokoomuksella, jonka kuntavaalibudjetti oli noin miljoona euroa, eli yli kaksinkertainen aluevaaleihin verrattuna.

Kahdeksasta suurimmasta puolueesta perussuomalaiset kieltäytyi antamasta Uutissuomalaiselle tietoja budjetistaan.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut