Ulkoministeriön viestintäjohtajaksi Mikko Koivumaa

Koivumaa työskentelee tällä hetkellä viestintäjohtajana työ- ja elinkeinoministeriössä. / ULKOMINISTERIÖ HANDOUT / ULKOMINISTERIÖ / LEHTIKUVA

STT

Valtioneuvosto on nimittänyt Mikko Koivumaan ulkoministeriön viestintäjohtajaksi 18. lokakuuta alkaen. Tehtävä on viisivuotinen. Koivumaa työskentelee tällä hetkellä viestintäjohtajana työ- ja elinkeinoministeriössä.

Ulkoministeriön edellinen viestintäjohtaja Elina Ravantti siirtyi Sitran viestintäjohtajaksi.

Mikko Koivumaalla on pitkä kokemus viestintätehtävistä ulkoministeriössä ja sille läheisistä toimijoista. Hän on työskennellyt muun muassa viestintäpäällikkönä Kirkon ulkomaanavussa vuosina 2015–2018 ja sitä ennen Suomen Tokion-suurlähetystössä lehdistö- ja kulttuurineuvoksena.

– Ulkoministeriö on ratkaisevassa roolissa edistämässä Suomen ja suomalaisten asioita maailmalla. On erityisen mielenkiintoinen aika päästä mukaan tähän työhön nyt, kun maailma hiljalleen avautuu pandemian kourista, hän sanoo tiedotteessa.

Koulutukseltaan Koivumaa on filosofian maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti Helsingin yliopistosta.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja johtaa ministeriön viestintäosastoa, vastaa ministeriön viestinnän strategisesta kehittämisestä sekä toimii ministeriön johtoryhmän jäsenenä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut