Britanniassa paunat ja unssit tekevät paluun – hallitus puhuu brexitin vapauksista

Britanniassa perinteisiä paino- ja pituusmittoja voi jonkin ajan kuluttua käyttää ainoina mittoina. Näin ollen esimerkiksi kaupoissa ei enää tarvitse ilmoittaa paunan ja unssin rinnalla kiloja ja grammoja, kertoo brittilehti Times .

Hallitus on julkistanut traditionaalisten mittojen kunnianpalautusta koskevan suunnitelmansa. Paluu vanhaan on mahdollista, koska Britannia ei enää kuulu EU:hun.

Muutosta varten hallitus säätää lain, joka astuu voimaan brexit-ministeri David Frostin mukaan aikanaan. Hänen mukaansa kyse on osa laajempaa kokonaisuutta "hyödyntää brexitin vapauksia" niin, että Britannian säännöt ja määräykset "palvelevat parhaimmin Britannian kansallista etua".

– Meillä on nyt mahdollisuus tehdä asioita toisin ja varmistaa, että brexitin vapauksia käytetään auttamaan liike-elämää ja kansalaisia pärjäämään ja menestymään, Frost sanoi Timesin mukaan.

EU:n paino- ja pituusmittadirektiivi astui voimaan vuonna 2000. Tuonkin jälkeen tavaroiden hinnoittelussa voitiin käyttää vanhoja painomittoja, mutta niiden rinnalla hinta piti ilmoittaa grammoissa ja kiloissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut