Marimekolta positiivinen tulosvaroitus – koronan epävarmuustekijät vähentyneet

Marimekon vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin arvioidaan olevan edellisvuotta korkeampi. Laura Ukkonen / LEHTIKUVA

STT

Marimekko on parantanut tulosohjeistustaan kuluvalle vuodelle, sillä koronavirustilanteeseen liittyvät epävarmuustekijät ovat vähentyneet.

Uuden arvion mukaan yhtiön vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin arvioidaan olevan edellisvuotta korkeampi. Aiempi arvio oli, että se on suunnilleen edellisvuoden tasolla tai korkeampi. Marimekon liikevoittomarginaali viime vuonna oli 16,3 prosenttia.

Konsernin liikevaihdon arvioidaan kasvavan edellisvuodesta. Marimekon liikevaihto oli viime vuonna 123,6 miljoonaa euroa.

Marimekko sanoo tiedotteessaan, että koronaviruspandemian aiheuttama epävakaus Marimekon markkinoilla kuitenkin jatkuu, ja yhtiön liikevaihdon ja tuloksen kehitykseen tänä vuonna liittyy yhä merkittäviä epävarmuustekijöitä.

Pandemia on esimerkiksi aiheuttanut häiriöitä globaaleissa toimitusketjuissa, jotka ovat johtaneet toimitusviiveisiin.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut