Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian kuljettajapula häiritsee polttoainetoimituksia: BP ja Esso sulkivat osan huoltoasemistaan

Energiayhtiöt BP ja ExxonMobilin omistama Esso sulkivat torstaina osan huoltoasemistaan Britanniassa. Taustalla oli maan kauppaa ja elinkeinoelämää riivaava kuljettajapula, jonka seurauksena polttoaineen jakelu on takkuillut pahasti.

BP sanoi lausunnossaan, että "kourallinen" asemia oli suljettu bensiini- ja dieselpulan takia. Yhtiön mukaan toimitusvaikeudet ovat suoraan seurausta kuljettajapulasta.

Britanniassa on arvioitu, että maassa on noin 100 000 ammattikuljettajan vaje. Ennen Britannian EU-eroa työtä tekivät usein maahanmuuttajat, jotka ovat lähteneet maasta pois, kun työn tekeminen Britanniassa vaikeutui. Koronapandemian tuomat rajoitukset pahensivat ongelmaa.

ExxonMobilin tiedottajan mukaan yhtiön toimitusongelmat ovat koskeneet pientä osaa asemista, jotka sijaitsevat Tesco -supermarketien yhteydessä.

– Teemme yhteistyötä kaikkien kumppaniemme kanssa optimoidaksemme toimitukset ja vähentääksemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa, hän sanoi.

Guardianin tietojen mukaan noin 100 BP:n 1 200 huoltoasemasta on jäänyt ilman tiettyjä polttoainelaatuja. Yhtiö on lehden mukaan ohjannut toimituksia tärkeimmille asemilleen.

Pääministeri Boris Johnsonin kanslia kehotti brittejä olemaan hamstraamatta.

– Britanniassa ei ole pulaa polttoaineista, ja ihmisten tulisi ostaa sitä normaaliin tapaan, sanoi kanslian tiedottaja.

Pula ammattikuljettajista on aiheuttanut häiriöitä myös kauppojen ja ravintoloiden toimituksiin.