Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauman telakalla työskentelevillä todettu 40 koronatartuntaa – valtaosa havaittu RMC:n teettämissä testauksissa

Laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla työskentelevillä on yhtiön teettämissä testauksissa todettu 17. syyskuuta alkaen 40 koronatartuntaa.

Tartunnoista 34 on todettu tällä viikolla. RMC kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tartunnat on todettu pääasiassa verkostoyrityksien työntekijöillä ja ne on saatu paikannettua rakenteilla olevan laivan tiettyyn osaan.

Lisätartuntojen estämiseksi RMC on yhdessä Rauman kaupungin terveysviranomaisten kanssa laajentanut satunnaistestausta sekä RMC:n omalle että verkostoyrityksien henkilöstölle. Noin 200 rakenteilla olevassa laivassa työskentelevää henkilöä on poissa töistä tulevana viikonloppuna.

Myös kahdesti rokotettuja on testattu. Lisäksi RMC tarjosi torstaina telakka-alueelta terveysviranomaisille tilat verkostoyrityksien työntekijöiden rokotustilaisuuden järjestämistä varten.

Ensi viikon maanantaina testataan henkilöistä ne, joita viranomaiset eivät aseta karanteeniin. Negatiivisen testituloksen saavat henkilöt voivat palata töihin.

Kaikki verkostoyrityksien työntekijät voivat halutessaan mennä telakka-alueen porttien ulkopuolella sijaitsevalle testauspisteelle testattavaksi myös oma-aloitteisesti, jos he ovat oireettomia.

Yhtiö kertoo, että sen telakalla on ollut koronaviruspandemian alusta alkaen käytössä laajat turvatoimet koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Helmikuussa ilmenneen tartuntaryppään myötä yhtiö otti käyttöön tiukennetun turvallisuussuunnitelman, jota noudatetaan edelleen.

Kaikille telakka-alueella työskenteleville oireettomille henkilöille tehdään satunnaistestauksia ja suoraan ulkomailta telakalle töihin saapuvilta edellytetään negatiivista koronatestitulosta. Verkostoyrityksien työntekijät toimivat majoituksessa, kuljetuksissa ja telakka-alueella tiimeinä, jolloin mahdolliset koronavirukselle altistuneet henkilöt pystytään kartoittamaan nopeasti karanteeniin asettamista varten.

Telakka-alueen sisätiloissa ja rakenteilla olevassa laivassa on voimassa maskipakko.