Uutissuomalainen: Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma aikoo harkita ehdokkuutta presidentinvaaleissa

Heinäluoma on aiemmin harkinnut ehdokkuutta vuosina 2012 ja 2018, mutta molemmilla kerroilla päätynyt siihen, ettei ole käytettävissä. LAURA UKKONEN / LEHTIKUVA

STT

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) on harkitsemassa ehdokkuutta vuoden 2024 presidentinvaaleissa, kertoo Uutissuomalainen.

Heinäluoma on aiemmin harkinnut ehdokkuutta vuosina 2012 ja 2018, mutta molemmilla kerroilla päätynyt siihen, ettei ole käytettävissä. Hän kertoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että kolmas harkinta on varmaankin edessä ensi vuoden aikana.

Heinäluoman mukaan on hyvä, että presidenttikeskustelua käydään jo nyt, vaikka virallisesti ehdolla ei ole vielä ketään.

Heinäluoman mukaan seuraavien presidentinvaalien kiinnostavuutta lisää se, että asetelma on hänen mielestään aidosti auki ensimmäistä kertaa vuoden 2000 jälkeen.

– 2006 oli aika selvää, että Tarja Halosella on hyvät mahdollisuudet saada toinen kausi, ja vuonna 2012 ja vuonna 2018 tulokset olivat lopulta etukäteen melko ilmeisiä, hän sanoo viitaten Sauli Niinistön vaalivoittoihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut