Presidentti Niinistö kannusti: Muista maista tulleita saatava kiinni ensimmäiseen työpaikkaan

Sauli Niinistö puhui lauantaina Jyväskylässä. Marko Kauko

STT

Presidentti Sauli Niinistö kannustaa tekemään Suomessa töitä sen eteen, että saataisiin entistä enemmän myös muista maista tulleita kiinni ensimmäiseen työpaikkaan. Tähän ovat avuksi esimerkiksi joustavat oppisopimukset ja työharjoittelu, Niinistö sanoi puheessaan valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä lauantaina.

– Hyvä työllisyyskehitys edellyttää työvoimatarpeen ja työntekijöiden kohtaamista. Viime aikoina monilta toimialoilta on kuulunut kasvavaa huolta osaajista. Me kykenemme – aivan oikein – antamaan turvaa hakevalle suojaa välittömästi, mutta työhön pyrkivän halu voi hautautua pitkään prosessiin, presidentti sanoi.

Niinistö niin ikään korosti, että talouden nousukaudesta huolimatta ei pidä unohtaa heitä, joilla on vielä pitkä tie ulos kriisistä.

– Viimeaikaiset suhdanneuutiset kertovat yritysten palanneen keskimäärin lähes pandemiaa edeltäneeseen tilanteeseen. Talouden taantuman helpottaessa ei kuitenkaan pidä antaa keskimäärän hämärtää. Maltammeko nyt huomioida niitä toimialoja ja yrittäjiä, joiden toiminnassa korjausliikettä ei vielä näy, presidentti kysyi.

Niinistön mukaan epävarmuudesta tuli uusi normaali entistä useammalle, myös lukuisille yrittäjille.

Pienten ja keskisuurten yritysten rooli Suomen taloutta uudistavana voimana on presidentin mukaan hyvin keskeinen.

– Suomalaisen yhteiskunnan elinkeinorakenteen muuttuessa palveluvaltaisemmaksi pk-yritysten rooli työllistäjänä entisestään kasvaa, hän sanoi.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut